Tips voor een woningadvertentie

Laatst bijgewerkt: May 01, 2015 03:59PM CEST
Een goede advertentie kan het verschil maken tussen vijf of vijftig reacties. Hieronder vind je een aantal tips waarmee je jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk kunt aanbieden.

Tip 1: voeg foto’s toe
Als aanbieder is het prettig om een foto te zien van degene die op je advertentie reageert. Zo zullen huurders ook sneller reageren op advertenties waar foto's bij staan. Huurders zijn het meest geïnteresseerd in het interieur, dus zorg voor foto's vanuit verschillende plekken in de woning en maak foto's van de binnen- en buitenkant. Zorg ook voor een goede kwaliteit van de foto's. Veel duidelijke foto's vergroten de kans op reacties enorm.
 
Tip 2: Nederlandse én Engelse omschrijving
Huurders die de Nederlandse taal hebben ingesteld in hun zoekprofiel zien alleen de Nederlandse omschrijving. De Engelse omschrijving is alleen zichtbaar voor mensen die de website bekijken in de Engelse taal. Zorg er dus voor dat je beide omschrijvingen hebt ingevuld als je zowel Nederlands als Engels sprekende huurders wilt bereiken.
 
Tip 3: wat is een goede omschrijving?
Een goede omschrijving is erg belangrijk. Zie de omschrijving als een reclametekst om jouw huurwoning te ‘verkopen’. Vertel bijvoorbeeld waarom de huurwoning te huur staat, wat er zo goed is aan de locatie (voorzieningen, type buurt etc.) en wat er zo speciaal of fijn is aan de huurwoning zelf. Vertel iets over mogelijke regels, zoals niet roken of het hebben van huisdieren. Deze informatie staat ook in de gegevens bij de woning, maar huurders vinden het fijn om het nogmaals te lezen. Heb je al een dag voor bezichtigingen in gedachten? Vermeld deze ook, zodat mensen hier rekening mee kunnen houden.
 
Een korte omschrijving, zoals: Een korte omschrijving, zoals: 'Leuke woning in hartje centrum te huur’, trekt geen aandacht van potentiële huurders. En al helemaal niet als er geen foto’s zijn toegevoegd. Helaas plaatsen veel aanbieders hun woning op deze manier. Zorg ervoor dat je met jouw omschrijving de aandacht trekt en snel een (nieuwe) huurder vindt!
 
Als bonus, hieronder een voorbeeld van een aantrekkelijk aangeboden huurwoning:
"Per 1 mei is ons leuke appartement in Utrecht te huur! We hebben het drie jaar lang aan een stel verhuurd. Ze hebben besloten om samen een huis te kopen. Zij hebben het appartement drie jaar met plezier gehuurd, dus we hopen dat wij nu iemand anders hiermee een plezier kunnen doen! 
Voor de deur is een bushalte, waarmee je binnen tien minuten bij het centraal station bent. Binnen vijf minuten ben je met de fiets in de stad. Er zijn verschillende uitvalswegen, dus je zit zo op de snelweg. Een supermarkt is op loopafstand.
 
De woning bestaat uit een woonkamer van veertig vierkante meter, een slaapkamer van twintig vierkante meter en een tweede slaapkamer van vijftien vierkante meter. De tweede slaapkamer heeft een schuine wand, maar wel een inloopkast! De vloer en gordijnen in de woonkamer zijn over te nemen tegen een kleine vergoeding. Verder bestaat de woning uit een keuken, badkamer, wc en opbergkast. Voor de deur is een fietsenstalling.
 
Lijkt het jou leuk om in dit appartement te wonen? Reageer dan nu op deze advertentie en vertel iets leuks over jezelf! Een foto zien we ook graag. De bezichtiging is waarschijnlijk op 15 april."

Contact

supportdesk@directwonen.nl
http://assets1.desk.com/
false
desk
Wordt geladen
seconden geleden
een minuut geleden
minuten geleden
een uur geleden
uur geleden
een dag geleden
dagen geleden
info
false
Ongeldige lettertekens gevonden
/customer/nl/portal/articles/autocomplete